Ljubljana, 10. 2. 2018

ZAKAJ VPISATI OTROKA V MINI VRTEC

Vrtec je za otroke temelj za izobraževanje. Je čas za igro kot učenje, ki se spretno prepletata in spodbujata otroka pri rasti in razvoju. Vrtec prav tako nudi podporo in pomoč staršem, zato je izbira vrtca zelo pomembna za celo družino. Kakšne so prednosti Mini vrtca:  

 

  1. Manjše skupine otrok

Mini vrtec ima le dve, manjši skupini otrok, kar pomeni, da imajo otroci in odrasli priložnost, da se zelo dobro spoznajo, si zaupajo in se povežejo na bolj osebni ravni.

Kar je najbolj pomembno, manj otrok pomeni več priložnosti za pozornost vzgojitelja in bolj individualen pristop k otroku. V manjši skupini lahko vzgojitelj spozna prav vsakega otroka, kaj ga navdušuje in razveseljuje ter tudi kaj ga teži. Ker delo izhaja bolj iz otroka, se pojavlja tudi manj motenj; tudi če so vsi otroci zelo lepo vzgojeni in tihi, je večja skupina otrok vedno bolj glasna in dinamična kot manjša, kar lahko otežuje delo v skupini.

 

  1. Lažja komunikacija z vzgojitelji

Manjše skupine ter bolj osebno poznavanje otrok v Mini vrtcu pomenijo tudi lažjo komunikacijo med vzgojiteljicami in starši. Prav tako majhno okolje pomeni možnost za višjo vključenost staršev v oblikovanje programa, sodelovanje pri izvajanju programu ter različna druženja s starši, starimi starši …

 

  1. Lažji izhodi iz vrtca

Manjša skupina otrok se veliko lažje odpravi na sprehod, na avtobus ali na izlet in omogoča boljši pregled vzgojiteljice nad otroki, zato lahko otroci Mini vrtca preživijo več časa na svežem zraku. 

 

  1. Manj otrok, manj bolezni

Manj otrok pomeni tudi manj bolezni, ki se v vrtcu pogosto pojavljajo predvsem v prvi starostni skupini, ko igrače potujejo še bolj od ust do ust.

 

  1. Dodatne dejavnosti

Mini vrtec program bogati z različnimi dopolnilnimi in dodatnimi dejavnostmi, ki lahko potekajo znotraj programa vrtca ali v popoldanskem času; na primer različne ustvarjalne, gibalne ali jezikovne dejavnosti in delavnice, kjer se lažje povezujemo tudi s starši in zunanjimi strokovnjaki.

 

 

Mini vrtec je majhen zasebni vrtec v Ljubljani, doma v prenovljeni družinski hiši, s svetlimi in razgibanimi prostori,  ki je obdana s prostornim igriščem in domačo okolico, kjer otroci preživijo veliko časa. Za šolsko leto 2018/2019 razpisujemo mesta za prvo in drugo starostno skupino in ker se vpisi tik pred nami vse starše in otroke vabimo na dneve odprtih vrat. Ti bodo potekali v terminih:

 

SREDA, 14.2.2018 od 17.00 do 18.30 ure

TOREK, 27.2.2017, od 17.00 do 18.00 ure 

 

 

Ob obisku si boste lahko ogledali prostore vrtca in izvedeli več o programu in življenju v vrtcu. Z veseljem vam bodo odgovorili na vsa vprašanja, ki se vam porajajo ob vpisu otroka.

 

Več o Mini vrtcu si lahko preberete na spletni strani www.minivrtec.si ali pišete na info@minivrtec.si.

 

VABLJENI!


BLOG

©2024 Mini Vrtec | Nastavitve piškotkov