Ljubljana, 30. 1. 2019

ZAKAJ OTROKA VPISATI V MINI VRTEC

Vrtec je za otroke temelj za izobraževanje. Je čas za igro kot učenje, ki se spretno prepletata in spodbujata otroka pri rasti in razvoju. Vrtec prav tako nudi podporo in pomoč staršem, zato je izbira vrtca zelo pomembna za celo družino. Kakšne so prednosti Mini vrtca:  

 

  1. Manjše skupine otrok

Mini vrtec ima le dve, manjši skupini otrok, kar pomeni, da imajo otroci in odrasli priložnost, da se zelo dobro spoznajo, si zaupajo in se povežejo na bolj osebni ravni. Prva starostna skupina sprejme 10 otrok, medtem ko je normativ 14 otrok, in druga starostna skupina 13 otrok, medtem ko je normativ 21 otrok.

 

Kar je najbolj pomembno, manj otrok pomeni več priložnosti za pozornost vzgojitelja in bolj individualen pristop k otroku. V manjši skupini lahko vzgojitelj spozna prav vsakega otroka, kaj ga navdušuje in razveseljuje ter tudi kaj ga teži. Ker delo izhaja bolj iz otroka, se pojavlja tudi manj motenj; tudi če so vsi otroci zelo lepo vzgojeni in tihi, je večja skupina otrok vedno bolj glasna in dinamična kot manjša, kar lahko otežuje delo v skupini.

 

  1. Lažja komunikacija z vzgojitelji

Manjše skupine ter bolj osebno poznavanje otrok v Mini vrtcu pomenijo tudi lažjo komunikacijo med vzgojiteljicami in starši, ki lahko velik del komunikacije opravijo že dnevno. Prav tako majhno okolje pomeni možnost za višjo vključenost staršev v oblikovanje programa, sodelovanje pri izvajanju programu ter druženja s starši.

 

  1. Lažji izhodi iz vrtca

Manjša skupina otrok se veliko lažje odpravi na sprehod, na avtobus ali na izlet in omogoča boljši pregled vzgojiteljice nad otroki, zato lahko otroci Mini vrtca preživijo več časa na svežem zraku na igrišču, v okolici vrtca ali se odpravijo na izlet.

 

  1. Manj otrok, manj bolezni

Manj otrok pomeni tudi manj bolezni, ki se v vrtcu pogosto pojavljajo predvsem v prvi starostni skupini, ko igrače potujejo še bolj od ust do ust.

 

  1. Dodatne dejavnosti

Mini vrtec program bogati z različnimi dopolnilnimi in dodatnimi dejavnostmi, ki lahko potekajo znotraj programa vrtca ali v popoldanskem času; na primer različne ustvarjalne, jezikovne dejavnosti in delavnice, kjer se lažje povezujemo tudi s starši in zunanjimi strokovnjaki.

 

Mini vrtec je majhen zasebni vrtec v Ljubljani, doma v prenovljeni družinski hiši, s svetlimi in razgibanimi prostori,  ki je obdana s prostornim igriščem in domačo okolico, kjer otroci preživijo veliko časa. Za šolsko leto 2019/2020 razpisujemo mesta za prvo in drugo starostno skupino in že vabimo k vpisu (obrazec)

 

Več o Mini vrtcu si lahko preberete na spletni strani www.minivrtec.si ali pišete na info@minivrtec.si.

 

VABLJENI!

krogci


BLOG

©2024 Mini Vrtec | Nastavitve piškotkov