Ljubljana, 13. 8. 2018

ZAKAJ NAJ SE OTROK S TUJIM JEZIKOM SREČA ŽE V ZGODNJEM OTROŠTVU

Otroci so zelo dovzetni za novo znanje. Hitreje sprejemajo in obdelujejo informacije in se učijo z manjšim naporom kot odrasli, predvsem pa drugače; otroci se učenja kot procesa ne zavedajo, saj se v predšolskem obdobju otrok uči skozi igro, pesmice, pravljice in z gibanjem po prostoru.

 

Z zgodnjim učenjem tujega jezika otrok pridobi posluh za tuj jezik, slušno razumevanje in izgovorjavo jezika, se seznani z osnovnim besediščem, predvsem pa gradi temelje za bolj strukturirano in intenzivno učenje jezika v prihodnosti.

 

IGRIVA ANGLEŠČINA V MINI VRTCU

Komunikativna metoda igrive angleščine za predšolske otroke temelji na funkcionalnem pogledu na jezik in učenje tujih jezikov. Metodo sestavljajo aktivnosti, ki spodbujajo učenje s pomočjo realistične komunikacije (igra vlog, simulacije) in uporaba jezika v govornih aktih (obljube, navodila, ukazi – please come here, please sit down, listen, lets go outside to play, jump, turn around … ). Pri tem se upošteva pravilo, da je nivo novih diskurzivnih struktur in aktivnosti eno stopnjo višji od povprečnega znanja v skupini. Pri tem pristopu ne gre za učenje zgolj preko prevajanja besed, ampak se preko slikic, igre, pravljic in pesmic, z gibanjem po prostoru učimo besed (pri učenju barv, najprej po prostoru poiščemo vse barve, ki jih potrebujemo, nato se preko različnih igric otroci gibajo po prostoru in iščejo, primerjajo barve – find something red … what did you bring?) Proces učenja poteka nezavedno, spontano, s posnemanjem in igro, primerno za otrokovo starost.

 

CILJI:

1. otroci dobijo veselje do učenja tujega jezika

2. spoznajo in dobijo posluh za tuj jezik

3. naučijo se osnovnih besed (barve, številke, živali, deli telesa, narava, vreme … )

4. otroci pojejo v tujem jeziku in poznajo pesmice

5. dobijo dobro osnovo za nadaljnje učenje tujega jezika

6. tečaj zapustijo zadovoljni in ponosni nase

 

Otroci razumejo veliko več tujega jezika, kot si mislimo. Če jih izpostavljamo tujemu jeziku, ki jim ga predstavljamo na igriv način, bodo razvili strategije za njegovo osvajanje: pozorno poslušanje, sklepanje, ugotavljanje, predvidevanje, naučili se bodo vprašati, če česa ne razumejo … To pa so strategije, ki so zelo pomembne tudi v vsakdanjem življenju.

 

VABLJENI K VPISU

 

Igriva angleščina v Mini vrtcu poteka v majhnih skupinah – od štiri do osem udeležencev – enkrat tedensko po 90 minut.

 

URNIK:

začetna skupina: SREDA 17.15 – 18.45

nadaljevalna skupina: ČETRTEK 17.15 – 18.45

 

  

Z uricami pričnemo konec septembra, zaključimo pa konec maja 2019 s kratkim nastopom za starše. Za otroke, ki nas še ne poznajo, pripravljamo tudi PREDSTAVITVENO URICO, ki bo v sredo 19.9.2018 ob 17.15 uri in vam bo pomagala pri odločitvi o vpisu. Urica je neobvezujoča in brezplačna, vendar pa vas prosimo, da se na njo prijavite. 

 

Več informacij TUKAJ prijava na info@avelin.si

 

www_mini-vrtec_ilustracije-02


BLOG

©2024 Mini Vrtec | Nastavitve piškotkov