Ljubljana, 26. 2. 2018

NOVOST: GLASBENE URICE ZA OTROKE

V znanstveno-strokovni literaturi pogosto beremo o pomenu in pozitivnih vplivih glasbe v najzgodnejšem obdobju, predvsem od prvega do petega leta starosti. To je obdobje najhitrejšega razvoja, zato je tudi Akademija za glasbo, kot najvišja glasbeno-izobraževalna ustanova v slovenskem prostoru, izpostavila pomen glasbe kot dejavnika razvoja otrok v predšolskem obdobju in v sodelovanju z glasbeno šolo Arsem pričela izvajati program glasbene vzgoje za najmlajše.

 

Glasbena šola Arsem v šolskem letu 2018/2019 prihaja tudi v prostore Mini vrtca, kjer se bodo izvajale glasbene urice za otroke od 3. leta naprej. Glasbene urice bodo trajale 60 minut. Na uricah bodo lahko otroci izkusili petje pesmi, poslušanje glasbe, gibanje in plesno izražanje ob njej, spoznavanje instrumentov in izvajanje glasbeno-didaktičnih iger.

 

SPODBUDIMO NAVDUŠENJE ZA GLASBO

Glasbene urice bodo otroke nagovarjale in spodbujale k opazovanju in poslušanju glasbenih vsebin in dejavnosti. Otroke se spodbuja k usmerjanju slušne pozornosti, spoznavanju ritma  in izražanju giba ob ritmu ter k petju, kar jim omogoča razvoj posluha in glasu, predvsem pa veselje in navdušenje za glasbo.

 

12049240_1637969279794088_5988167661198193288_n

 

Glasbena vzgoja z raznolikimi glasbenimi vsebinami, dejavnostmi in spodbudami razvija gibalni, telesni, emocionalni, socialni in govorni razvoj.

 

ZAČETKI V MINI VRTCU

V mesecu septembru bodo v Mini vrtcu potekale predstavitvene urice, ki se bodo začele izvajali predvidoma od meseca oktobra 2018 naprej.

 

Urice bodo potekale v manjših skupinah (do 8 otrok), kjer bodo mentorji lahko redno spremljali otrokov napredek ter prilagajali vsebine in dejavnosti znotraj posamezne glasbene urice, jih nadgrajevali in dosegali zastavljene cilje. Za več informacij ali prijavo na predstavitveno urico oziroma tečaj nam pišite na info@minivrtec.si


BLOG

©2024 Mini Vrtec | Nastavitve piškotkov