Ljubljana, 20. 2. 2018

KAKO OBLEČI OTROKA ZA V VRTEC

Za otroka v vrtcu izberite udobna in funkcionalna oblačila, takšna, ki jih ne bodo ovirala pri igri ali pri samostojnosti.

 

KAKŠNA OBLAČILA SO PRIMERNA ZA OTROKE

Izberite lahka, bombažna oblačila, ki bodo otroku predvsem omogočala neovirano gibanje. To so oblačila, ki jih bo enostavno slekel, ko bo treba en dva tri na stranišče in oblekel, ko se odpravlja ven na igrišče ter se lahko umažejo ali celo poškodujejo. Na igrišču so namreč zabavni travnati hribi, peščeni peskovniki in še in še priložnosti za umazati ali celo strgati oblačila.

 

Otroke oblecite večplastno, da se jih lahko po potrebi sleče in ponovno obleče, ne pozabite pa tudi na pokrivala, tako pozimi kot poleti. Prav tako pomembna kot oblačila so tudi obuvala, ki naj bodo predvsem varna, da jih otroci ne izgubijo med tekom, za primer dežja pa naj imajo otroci v vrtcu na voljo tudi gumijaste škornje.

 

ČESA NE OBLEČI

Izogibajte se tesnim, neelastičnim oblačilom, kot so na primer kavbojke ali podobne hlače, pasovom in naramnicam ter se raje odločite za trenirko, v kateri bo lahko otrok sedel, tekel, se plazil in če se umaže pri ustvarjanju, pri kosilu ali se polula, bo trenirko lahko oprati.

 

Prav tako pa otroci zaradi varnosti naj ne nosijo nakita.

 

V IGRALNICI

Pozimi oziroma zgodaj spomladi otrok navadno pod hlačami nosi žabice, vendar pa otroka pred vstopom v  toplo igralnico primerno slecite in hlače pustite na polički v garderobi. Brez skrbi, da otrok vrtca ne bo zapustil le v žabicah, če se odpravijo na sprehod.  Ko bo na vrata potrkalo poletje, pa le pogumno pospravite topla zimska oblačila.

 

REDNO PREGLEDOVANJE REZERVE

Otroci naj imajo v vrtcu vedno rezervna oblačila in obutev, v katera se lahko preoblečejo, če se zmočijo, umažejo ali strgajo. Poskrbite kar za oblačila  »od glave do peta«. 

 

Za vsa oblačila so dobrodošle nalepke oziroma napisi z imenom vašega otroka, da se ne bo nič zamešalo ali izgubilo.


BLOG

©2024 Mini Vrtec | Nastavitve piškotkov