Ljubljana, 3. 1. 2018

GARDEROBA: KAJ POTREBUJE OTROK V VRTCU

STVARI, KI NAJ JIH IMA OTROK V VRTCU:

 

  • Otrok naj ima vsaj 2 rezervna kompleta oblačil v svojem predalu v garderobi, ki jih starši redno preverjajte, če je potrebna zamenjava. Dobrodošla je tudi vrečka za umazana oblačila.
  • Oblačila in obutev naj bodo ustrezna glede na letni čas in jih pustite v vrtcu, da bodo vedno na voljo (recimo dežni plašč, kombinezon in podobno).
  • Otrok naj ima copate, da ga ne bo zeblo v podplate, poleg tega pa mu ne bo drselo. Pri uvajanju potrebujejo copate tudi starši.
  • Otrok ima lahko v vrtcu po potrebi svojo stekleničko ali dudo, lahko prinese tudi ninico, ki pa naj bo mehka igrača in tako popolnoma varna za vse otroke v vrtcu, da kakšen majhen delček igrače ne bi zašel v usta otroka.

 

Na lastnino otroka napišite ime otroka, da bodo stvari vedno našle svojega lastnika. Če ste v vrtec prišli z novo jakno ali čevlji vzgojiteljice opozorite na novost, saj morda niste edini, ki ste prišli v vrtec z nečim, kar lahko vzgojiteljice ali pa tudi starši pomotoma zamenjajo, saj včasih otroci še ne znajo sami povedati, kaj je njihovo.

 

Predvsem bodite pripravljeni na to, da bodo stvari od otroka lahko umazane, vendar to le pomeni, da so se v vrtcu otroci igrali na igrišču, se kotalili po travi, zidali gradove v pesku ali navihano ustvarjali z barvo in niso vsi madeži slabi 🙂

 


BLOG

©2024 Mini Vrtec | Nastavitve piškotkov