Ljubljana, 20. 3. 2018

GLASBENE URICE V MINI VRTCU

V šolskem letu 2018/2019  v Mini vrtec prihajajo glasbene urice, ki bodo potekale v sodelovanju z akademsko glasbenico Natašo Cetinski iz glasbene šole Arsem.  

 

METODA UČENJA 

Glasbene urice bodo potekale kot uvajanje otrok v svet glasbe po metodi Edgarja Willemsa, belgijskega glasbenika, ki je svoj način dela razvil v dolgoletni praksi z otroki. Willems, ki je umrl leta 1978, je zagovarjal stališče, da mora biti glasbena vzgoja dostopna vsem otrokom, saj lahko s pravimi pristopi izboljšamo glasbene sposobnosti vsakega od njih, glasba pa je eden bistvenih elementov za razvoj vsestranske osebnosti.

 

Pri glasbenem uvajanju, ki je namenjen otrokom  starim tri in štiri leta,  se uporablja raznolik inštrumentarij, katerega cilj je spodbujati zaznavanje, poslušanje in prepoznavanje zvokov. Drugi del je ritem, ki se ga doživlja s celim telesom, skrbno izbrane pesmi, uro pa se zaključi z naravnim gibanjem ob glasbi, ki povezuje naravno telesno gibanje (hoja, tek, skoki, zibanje, hopsanje) in hitrost oziroma tempo glasbe. 

 

ZAČETKI V MINI VRTCU

Urice bodo potekale enkrat tedensko (60 minut) v manjših skupinah, kjer bodo mentorji lahko redno spremljali otrokov napredek ter prilagajali vsebine in dejavnosti znotraj posamezne glasbene urice, jih nadgrajevali in dosegali zastavljene cilje. V mesecu septembru bodo v Mini vrtcu potekale predstavitvene urice, ki se bodo začele izvajali predvidoma od meseca oktobra 2018 naprej.  Za več informacij ali prijavo na predstavitveno urico oziroma tečaj nam pišite na info@minivrtec.si


BLOG

©2024 Mini Vrtec | Nastavitve piškotkov